21tile

Szynka w galarecie

Składniki:

  • 40 dag gotowanej szynki,

  • 8 jaj przepiórczych,

  • 1/2 szklanki zielonego konserwowego groszku,

  • 7 łyżeczek żelatyny,

  • 4 szklanki rosołu warzywnego z kostki

Jajka przepiórcze ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Żelatynę namoczyć w rosole warzywnym, kiedy spęcznieje zagotować, odstawić do ostudzenia. Szynkę pokroić w paseczki. Groszek odsączyć z zalewy. Przygotować maleńkie miseczki lub filiżanki (8-10 sztuk), do każdej z nich wlać dwie łyżki tężejącej galarety i ostudzić w lodówce. Na warstwie galarety położyć połówkę ugotowanego na twardo jajka oraz pokrojoną szynkę oraz groszek i zalać kolejną warstwą galarety. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Podawać galaretę wyłożoną z foremek dnem do góry, przybraną krojonymi pomidorami, zieloną sałatą lub zieloną pietruszką.
21tile


Warto zobaczyć nowoczesne kafle łazienkowe Bealt

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *