zupa-z-zielonymi-oliwkami-i-serem-mascarpone

Zupa z oliwek i mascarpone

Składniki:

  • 35 dag zielonych oliwek bez pestek,

  • 2 łyżki stołowe sera mascarpone,
  • 1 kostka bulionu,
  • 5 łyżek oliwy z oliwek z ziołami,
  • sól, pieprz

Kostkę bulionową rozpuścić we wrzącej wodzie (250 ml). Oliwki przez minutę rozdrabniać w malakserze przy największej prędkości i wrzucić do gotującego się bulionu. Dodać oliwę z ziołami i gotować 5 minut. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodać mascarpone i zupę zmiksować. Podawać z grzaneczkami.

zupa-z-zielonymi-oliwkami-i-serem-mascarpone


Sprawdź płytki łazienkowe etezje dostępne w sklepie online.

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *