6

Peruwiańska zupa ziemniaczana

Składniki:

  • 30 dag wołowego mięsa kością lub udko kurczaka
  • 1/2 średnich, ziemniaków,
  • 1/2 paczki drobnego makaronu, najlepiej w kształcie ryżu,
  • 2 marchwie,
  • pietruszka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki oleju,
  • nieduża cebula,
  • 1/2 szklanki zielonego groszku z puszki,
  • 1/2 koncentratu pomidorowego,
  • sól i pieprz

Mięso zalać 4 szklankami wody i gotować. W tym czasie na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną cebulę, dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz. Powstały sos połączyć z gotującym się w wywarze mięsem. Dalej gotować. Obrać marchew i pietruszkę, pokroić w paski i wrzucić do zupy wraz z groszkiem. Obrać ziemniaki, pokroić w paski wielkości frytek i dodać do zupy. Po chwili gotowania dodać makaron i wszystko razem ugotować. Kiedy makaron jest miękki, a wraz z nim pozostałe składniki – zupa jest gotowa.

6


Sprawdź modną glazurę Ambrozja paradyż

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *